: Inicio » Noticias, Portada » Cientos de personas participan en los actos del 425º Aniversario de l’Olleria

Cientos de personas participan en los actos del 425º Aniversario de l’Olleria

> diciembre 16, 2013 //

 
 

 
L’Olleria vivía intensamente este fin de semana los días centrales de la conmemoración del 425º Aniversario de su nombramiento como Vila Real.
Entre los actos, el domingo por la mañana la sala de las alegorías de la Casa Santonja-Palau dels Marau, acogía el acto institucional en el que el equipo de gobierno reconoció públicamente “los méritos, la labor, el esfuerzo y los servicios prestados en beneficio de la población de l’Olleria y de todos sus habitantes, otorgando una distinción y expresando de manera pública  su gratitud, a 18  instituciones y asociaciones del pueblo”.  Estas fueron: el cuerpo de la Guardia Civil, el cuerpo de la Policia Local,  Càritas,  Asociación Española contra el Càncer, Asociación Donantes de Sangre, asociación Llum, Asociación de Personas con Diversidad Funcional l’Olleria, la Societat Escola Musical Santa Cecilia de l’Olleria, Agrupació Escola Musical la Nova de l’Olleria, la Banda de Cornetas i Tambores del Santísimo Cristo de la Palma de l’Olleria, Scouts Sant Jordi de l’Olleria, Col•lectiu l’Olla, la Junta Central de Moros i Cristians de l’Olleria, Asociación de Familiares y Amigos de Enfermos de Alzheimer y otras Demencias, Padres Capuchinos de l’Olleria, Club de Futbol l’Olleria, Parròquia Sta. Maria Magdalena y a título póstumo al Sr. Juan Bautista Mompó Albiñana, persona que en 1884 expresó testamentariamente su voluntad de que parte de sus bienes se dedicaran a la construcción de un Hospital en el pueblo de l’ Olleria, dando lugar a lo que durante más de cien años fue el Hospital de San Juan Bautista y que en la actualidad es el Centro de día para Mayores Dependientes.
Esto fue el domingo, pero a lo largo de todo el fin de semana se sucedieron los actos, así el viernes, se inauguraba el mercado medieval a cargo del alcalde, José Vidal y las reinas de Fiestas, mayor e infantil, acompañándolos estuvieron varios miembros de la corporación Municipal así como los festeros y l’Agrupació Escola Musical la Nova.
Ya el sábado, por la mañana, se hizo una ruta guiada por los lugares históricos más emblemáticos de la población, entre estos se visitaron el Teatro Cervantes, el Trinquet y el monasterio de San José y  Santa Ana.
El tiempo, salío lloviznando, impidió que se disputara la partida de frontón prevista para esa mañana, aunque este fue el único acto se tuvo que aplazar, ya que poco a poco el tiempo fue dando una tregua y la paella gigante, que reunió a casi 900 comensales, finalmente se pudo celebrar aunque no en el parque Beat Pare Ferreres como estaba en un principio previsto, sino en la plaza del Mercado.
Por la tarde, la cabalgata cívica llenó de fiesta la avenida Jaume I con la música del grup de danses el Revol, grup de xirimiters i tabaleters la Morralla, la Banda de Tambores y Cornetas del Stmo. Cristo de la Palma de l’Olleria y la Societat Escola Musical Sta. Cecilia de l’Olleria y el espectáculo de los bailes Sara Monzó, les filaes de moros y cristianos  y los caballos de la Asociación de Amigos del Caballo.
Ya por la noche, el ritmo lo pusieron el grupo local The Fartons.
El domingo, a demás del acto institucional se pudo disfrutar de un corre-traca quilométrico a cargo de la Asociación Amigos de la Cordà de Glòria.
Hoy, se cierran los actos de conmemoración con volteos de campanas a lo largo de toda la jornada y con una misa cantanda por el coro parroquial, esta tarde siendo la ceremonia en la Iglesia Santa María Magdalena.


 

Jornades 425 Aniversari Vila de L’Olleria from Elles Audiovisual on Vimeo.

 
 
 
 

 
 

L’Olleria vivia intensament este cap de setmana els dies centrals de la commemoració del 425é Aniversari del seu nomenament com a Vila Reial.

Entre els actes, el diumenge al matí la sala de les al·legories de la Casa Santonja-Palau dels Marau, acollia l’acte institucional en què l’equip de govern va reconéixer públicament “els mèrits, la labor, l’esforç i els servicis prestats en benefici de la població de l’Olleria i de tots els seus habitants, atorgant una distinció i expressant de manera pública  la seua gratitud, a 18  institucions i associacions del poble”.  Estes van ser: el cos de la Guàrdia Civil, el cos de la Policia Local,  Càritas,  Associació Espanyola contra el Càncer, Associació Donants de Sang, associació Llum, Associació de Persones amb Diversitat Funcional l’Olleria, la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria, Agrupació Escola Musical la Nova de l’Olleria, la Banda de Cornetes i Tambors del Santíssim Crist de la Palma de l’Olleria, Escoltes Sant Jordi de l’Olleria, Col·lectiu l’Olla, la Junta Central de Moros i Cristians de l’Olleria, Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer i altres Demències, Pares Caputxins de l’Olleria, Club de Futbol l’Olleria, parròquia Sta. Maria Magdalena i a títol pòstum al Sr. Juan Bautista Mompó Albiñana, persona que en 1884 va expressar testamentàriament la seua voluntat que part dels seus béns es dedicaren a la construcció d’un Hospital en el poble de  l’Olleria, donant lloc al que durant més de cent anys va ser l’Hospital de Sant Joan Baptista i que en l’actualitat és el Centre de dia per a Majors Dependents.

 

Açò va ser el diumenge, però al llarg de tot el cap de setmana es van succeir els actes, així el divendres, s’inaugurava el mercat medieval a càrrec de l’alcalde, José Vidal i les reines de Festes, major i infantil, acompanyant-los van estar diversos membres de la corporació Municipal així com els festers i l’Agrupació Escola Musical la Nova.

Ja el dissabte, al matí, es va fer una ruta guiada pels llocs històrics més emblemàtics de la població, entre estos es van visitar el Teatre Cervantes, el Trinquet i el monestir de Sant Josep i  Santa Anna.

L’oratge, va eixir ploviscant, va impedir que es disputara la partida de frontó prevista per a eixe matí, encara que este va ser l’únic acte es va haver d’ajornar, ja que a poc a poc el temps va donar una treva i la paella gegant, que va reunir a prop de 900 comensals, finalment es va poder celebrar encara que no en el parc Beat Pare Ferreres com estava en un principi previst, sinó en la plaça del Mercat.

A la vesprada, la cavalcada cívica va omplir de festa l’avinguda Jaume I amb la música del grup de danses el Revol, grup de xirimiters i tabaleters la Morralla, la Banda de Tambors i Cornetes del Stm. Crist de la Palma de l’Olleria i la Societat Escola Musical Sta. Cecilia de l’Olleria i l’espectacle dels balls Sara Monzó, les filaes de moros i cristians  i els cavalls de l’Associació d’Amics del Cavall.

Ja a la nit, el ritme ho van posar el grup local The Fartons.

El diumenge, a banda de l’acte institucional es va poder disfrutar d’un corre-traca quilomètric a càrrec de l’Associació Amics de la Cordà de Glòria.

Hui, es tanquen els actes de commemoració amb voltejos de campanes al llarg de tota la jornada i amb una missa cantanda pel cor parroquial, esta vesprada sent la cerimònia en l’Església Santa Maria Magdalena.



 
 

 
L’ Olleria intensely lived this weekend the main days of the commemoration of the 425 anniversary of his appointment as Vila Real.
Between acts , the Sunday morning the living allegories of Palau Casa dels – Santonja Marau , hosted the official ceremony in which the government team publicly acknowledged » the merits , the work , effort and services provided in benefit of the people of l’ Olleria and all its inhabitants , giving a distinction and publicly expressing their gratitude , to 18 institutions and associations of people. » These were: the body of the Civil Guard, the body of the Local Police, Caritas , Spanish Association Against Cancer , Blood Donors Association , Llum Association , Association of People with Functional Diversity Olleria the Societat School Musical Santa Cecilia Olleria , Agrupació Musical Escola Nova de l’ Olleria , i Horns Band Drums Holy Christ of Palma de l’ Olleria , Sant Jordi de l’ Scouts Olleria , Col • lectiu l’ Olla, the Central Board of Moors and Christians Olleria , Association of Relatives and Friends of People with Alzheimer’s and other dementias , Capuchin Fathers Olleria , Olleria Soccer Club , Parroquia Sta Maria Magdalena posthumously to Mr. Juan Bautista Mompó Albiñana , who in 1884 expressed testamentary will of that part of their assets devoted to the construction of a hospital in the village of l ‘ Olleria , resulting in what for over a hundred years was the Hospital of San Juan Bautista and today is the day Center for Dependent Elderly.

This was on Sunday, but throughout the weekend such acts were well on Friday, the medieval market by the mayor , José Vidal and Queens Party , senior and child was inaugurated , they accompanying them were several members Municipal corporation as well as festive and Agrupació l’ Escola Nova Musical .
On Saturday , in the morning , a guided tour of the main historical places of the population path , among these the Teatro Cervantes, the Trinquet and monastery of San Jose and Santa Ana visited became
The time salío drizzling , prevented the departure of pediment scheduled for that morning will be played , but this was the only event had to be postponed because gradually the time was giving a truce and giant paella, which brought together nearly 900 guests , was finally able to celebrate though not Stop the Beat Ferreres was in a park as planned beginning, but in the Market Square .
In the afternoon , civic holiday parade filled the Jaume I Avenue and Danses music grup of the Revol, Xirimiters grup i tabaleters the Whitebait , Drums Band and Bugles of the Most Holy . Cristo de la Palma de l’ Escola Societat Olleria and Musical Santa Cecilia de l’ Olleria and show dances Sara Monzo , they filaes Moors and Christians and horses of the Association of Friends of the Horse.
At night , the pace they put the local group The Fartons .
On Sunday , besides the official ceremony were able to enjoy a fireworks kilometric – run by the Association of Friends of the Cordà Gloria .
Today , with the commemoration of volts bells throughout the day with Mass and the parish choir cantanda close this afternoon ceremony being in St. Mary Magdalene Church .

© 2013 Portal de Olleria digitalcef.com