: Inicio » Moros y Cristianos, Portada » Andrea Mollá elegida Reina de Festes 2012 de L’Olleria

Andrea Mollá elegida Reina de Festes 2012 de L’Olleria

> marzo 6, 2012 //

Mar García consigue el primer premio del Cartel Anunciador con el lema “Fraccions de Festa”

L’Olleria, 06 de marzo de 2012.- Ya se conoce el nombre de la festera que ocupará el cargo de Reina de Fiestas 2012 de L’Olleria, después de que el viernes por la noche se celebrara el acto de elección en un Teatro Goya lleno hasta la bandera.
Cuatro fueron las candidatas al cargo, en cuanto al sistema de elección es tal y como explicó el concejal de fiestas en la apertura del acto “puro azar ya que una por una las candidatas subirán hasta el escenario y depositaran el papel con su nombre dentro de una cápsula que introducirán en una urna, siendo la Reina Mayor de 2011, Carmina Díaz, la encargada de extraerla”. Así se hizo y Carmina Díaz extrajo el nombre de su sucesora, Andrea Mollá Álamo que subía al escenario emocionada tras oír su nombre. Después, se nombrarían uno a uno los festeros infantiles y a la Corte de Honor de la Reina Mayor y festeros.
Juan Ruano, Concejal de Fiestas fue el encargado de abrir el acto y dar la bienvenida a los presentes así como de explicar la particularidad “que se va a vivir este año en nuestras fiestas ya que se ha dado la situación de contar con 38 festeros mayores, 19 chicas y 19 chicos y de haber contado con 4 candidatas para Reina Mayor, sin embargo, en el caso de los infantiles no ha ocurrido lo mismo y sólo hay tres festeras y un festero, esto ha hecho que tengamos que tomar medidas especiales y atendiendo a la petición realizada por parte de los padres de las festeras infantiles este año no habrá Reina Infantil, es sin duda, una medida especial que rompe con las reglas establecidas pero desde el Ayuntamiento y particularmente desde la Concejalía de Fiestas entendemos que este año es difícil para muchas personas y por eso hemos pensado prescindir este año de esta figura sin que tengan que renunciar a salir en la Fiesta los festeros infantiles”.
Por su parte, el Presidente de la Junta Central de Moros y Cristianos de L’Olleria, José Ramón Esteve comunicaba que se aplazaba “la presentación de cargos al faltar todavía el capitán moro y el embajador cristiano aunque hay predisposición por parte de les filaes para solucionarlo”.
En el acto también se dieron a conocer los ganadores del Concurso del Cartel Anunciador de las Fiestas Patronales y de Moros y Cristianos del 2012 en sus dos modalidades, general y local.
El primero fue para Mar García Martí que presentó un trabajo con el lema “Fraccions de Festa” mientras que el local fue para Jorge Crespo Gabaldón con el lema “la Creu i la Lluna es desafien a l’Alba”.

Mar García Martí aconseguix el primer premi del Cartell Anunciador amb el lema “Fraccions de Festa”

Ja es coneix el nom de la Festera que ocuparà el càrrec de Reina de Festes 2012 de L’Olleria, després que el divendres a la nit se celebrara l’acte d’elecció en un Teatre Goya ple fins a la bandera.
 
Quatre van ser les candidates al càrrec, quant al sistema d’elecció és tal com va explicar el regidor de festes en l’obertura de l’acte “purament atzar ja que una per una les candidates pujaran fins a l’escenari i dipositaran el paper amb el seu nom dins d’una càpsula que introduiran en una urna, sent la Reina Major de 2011, Carmina Díaz, l’encarregada d’extraure una càpsula”. Així es va fer i Carmina Díaz va extraure el nom de la seua successora, Andrea Mollá Álamo que pujava a l’escenari emocionada després de sentir el seu nom. Després, s’anomenaria un a un les festeres i fester infantil i a la Cort d’Honor de la Reina Major i festers.
 
Juan Ruano, Regidor de Festes va ser l’encarregat d’obrir l’acte i donar la benvinguda als presents així com d’explicar la particularitat “que se’n va a viure enguany en les nostres festes ja que s’ha donat la situació de comptar amb 38 festers majors, 19 xiques i 19 xics i d’haver comptat amb 4 candidates per a Reina Major, no obstant això, en el cas dels infantils no ha ocorregut el mateix i només hi ha tres festeres i un fester, açò ha fet que haguem de prendre mesures especials i atenent a la petició realitzada per part dels pares de les festeres infantils enguany no hi haurà Reina Infantil, és sens dubte, una mesura especial que trenca amb les regles establides però des de l’Ajuntament i particularment des de la Regidoria de Festes entenem que enguany és econòmicament difícil per a moltes persones i per això hem pensat prescindir enguany d’esta figura sense que hagen de renunciar a eixir en la Festa les tres festeres i el fester infantil”.
 
Per la seua part, el president de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria, José Ramón Esteve comunicava que s’ajornava “la presentació de càrrecs al faltar encara el capità moro i l’ambaixador cristià encara que hi ha predisposició per part dels filaes per a solucionar-lo”.
 
 
En l’acte també es van donar a conèixer els guanyadors del Concurs del Cartell Anunciador de les Festes Patronals i de Moros i Cristians del 2012 en les seues dos modalitats, general i local.
 
El primer va ser per a Mar García Martí que va presentar un treball amb el lema “Fraccions de Festa” mentre que el local va ser per a Jorge Crespo Gabaldón amb el lema “la creu i la lluna és desafien a l’alba”.
 
Finalment, l’alcalde, José Vidal felicitava Andrea Mollá i a la seua família per la seua elecció com a Reina de les festes per a enguany 2012 així com a la seua Cort d’Honor, festers majors i festeres i fester infantil. Igualment el primer edil va destacar “el gran esforç econòmic que estan fent les famílies en estos durs moments de crisi perquè els seus fills puguen ser festers i festeres” subratllant que “és necessari abaratir la participació en la festa perquè puguen accedir el nombre més gran de persones possibles i aconseguir que siga més gran i més popular perquè unes festes austeres i sense excessos no estan renyides amb unes festes dignes i de qualitat.»
 
Els actes del Mig Any Fester van continuar al llarg de tot el cap de setmana amb concurs de paelles al matí, desfilades d’Entradetes a la vesprada i orquestra a la nit. Ja el diumenge, la música festera va ser la protagonista, amb el concert en el Teatre Goya del Mig Any Fester a càrrec de l’Agrupació Escola Musical La Nova de l’Olleria i l’entrega dels premis als guanyadors dels Concursos Escolars 2012, Concursos del Mig Any Fester 2012, Cavalcada Humorística 2011 i Esquadres Entrada 2011.
 
Tant l’alcalde com el regidor de festes han fet un balanç molt positiu del Mig Any ja que “tot ha transcorregut amb normalitat i ens hem tingut un oratge esplèndid amb el que els actes de carrer han comptat amb una gran participació tant de festers com de públic, per exemple durant les paelles i durant la desfilada de les entradetes que van ser seguides al llarg de tot el recorregut per un gran nombre d’espectadores” igualment, “els actes celebrats al Teatre Goya també van comptar amb una amb una alta participació com l’elecció de la Reina 2012 i el Concert del Mig Any Fester”.

Mar Garcia gets the first prize of the poster with the slogan «Festa Fraccions»

L’Olleria, March 6, 2012. – Already know the name of the festive who will serve as Queen of Festivals 2012 L’Olleria, after the Friday night event will be held the election in a Theater Goya filled to the brim.
There were four candidates for the post, as to the election system is as holiday Councilman explained at the opening ceremony of «pure chance as one by one the candidates will go up on stage and deposit the paper with his name in a capsule inserted in an urn, with the Queen Mayor, 2011, Carmina Diaz, responsible for removing it. » This was done and Carmina Diaz drew the name of his successor, Andrea Molla Alamo took the stage excited after hearing his name. Then he would name one by one the children’s festive and the Court of Honor of the Queen Mayor and festive.
Juan Ruano, Councilman Party was responsible for opening the event and welcome the audience and to explain the particularity «to be living in our celebrations this year as it has given the situation of having 38 more festive , 19 girls and 19 boys and to have had 4 candidates for Mayor Queen, however, if the child has not been the same and only three festive and festive, this has meant that we have to take special measures and as requested by the parents of the children’s festive this year there will be Queen Kids, is undoubtedly a special measure that breaks the rules but the City Council and particularly from the Department of Festivities understand that this year is difficult for many people and so we thought this year without this figure without having to give up going out on the Feast of festive children. »
Meanwhile, the President of the Central Board of Moors and Christians in L’Olleria, José Ramón Esteve reported that they postponed «the filing of charges in the absence of the captain yet and the Ambassador Christian Moor although no predisposition by filaes them to solve it. »
The event also were announced the winners of the poster for the festivity and Moors and Christians in 2012 in two categories, general and local.
The first was for Mar García Martí submitted a job with the slogan «Festa Fraccions» while the local was for Jorge Crespo Gabaldon with the slogan «Creu i Lluna is the challenge to l’Alba.»

© 2012 Portal de Olleria digitalcef.com