: Inicio » Moros y Cristianos, Portada » El concierto del Mig Any Fester de L’Olleria contará con 5 prestigiosos directores

El concierto del Mig Any Fester de L’Olleria contará con 5 prestigiosos directores

> febrero 27, 2013 //


 
El Ayuntamiento, la Junta Central de Moros y Cristianos y La Nova ultiman detalles.
 
L’OIleria se prepara para vivir uno de sus fines de semana más intensos en el que la Fiesta de moros y cristianos vuelve a ser la protagonista del calendario de nuestra población. El viernes por la noche, a las 22:30 horas, tendrá lugar la elección de las Reinas de Fiestas 2013, en un acto solemne que albergará el Teatro Goya. En este acto se presentaran también los cargos de fiestas, capitanes y embajadores moro y cristiano, que este año pertenecen a les filaes Corda Curta y Valencians así como las corte de honor y festeros, todos ellos tanto infantiles como mayores.
El sábado por la mañana, concurso de paellas entre las diferentes filaes. Por la tarde el desfile del Mig Any que llenará de nuevo las calles del municipio con las marchas moras y cristianas. Será un día repleto de ingredientes festeros.
Para el domingo por la tarde, a las 18:30 horas, tendremos la entrega de premios de redacción y de los juegos previos al Mig Any. Después, otro plato fuerte con el concierto a cargo de l’Agrupació Escola Musical La Nova de L’Olleria. El concejal de fiestas, Juan Ricardo Ruano ha avanzado que este año “es especial y vamos a vivir un concierto inolvidable, ya que nos acompañaran cinco grandes directores; cuatro de ellos dirigirán sus propias obras en el concierto, todo un privilegio para L’Olleria”.
Los directores son José María Ferrero Pastor  que dirigirá su obra Imposibles compuesta en 1976, obra por la que obtuvo el segundo premio en el concurso de composición de música festera de Alcoy ese año. También estará, José Ureña Eiras, director de La Nova que estrenará el domingo su obra Davdrian, una pieza que va dedicada a dos percusionistas de la Banda de l’AEM La Nova de L’Olleria, David Guillen y Adrián Martínez. Además, se podrá disfrutar de la obra que compuso Daniel Juan Ferrero Silvage en 2005 titulada Raís Kabir; será dirigida por el mismo. Una pieza dedicada a Nicolás Terol Contreras, capitán moro de la comparsa kábilas de Ontinyent ese mismo año. Archaeus, de José Rafael Pascual Vilaplana será la cuarta pieza que escucharemos, será dirigida por este gran director que la compuso en 1998; está dedicada a Carmina Prats González y a toda la filà Arqueros de Muro de Alcoy en el año de su capitanía. Ya en la segunda parte, Rafael Mullor Grau dirigirá su obra Alcoi, Escata i Destral de 1995, una obra por encargo de la filà Muntanyesos de Alcoy con motivo de su 75 aniversario. Por último, dirigirá Ramón Garcia i Soler su obra compuesta en 2005, titulada Serrana. Estuvo dedicada a Juan Vidal Coll, capitán moro de la filà Càbiles de Albaida. “Y el quinto gran director que estará con nosotros el domingo será el maestro Enrique García Asensio que nos acompañará aunque no dirigirá”.
Además de estas obras, también se interpretará la marcha mora Tarde de Abril de Amando Blanquer Ponsoda y, para concluir, las obras Espardenyes i Saragüells, Filà Corda Curta y el Himne de la Festa, piezas todas ellas, según comenta Ruano “compuestas por nuestro querido Francesc Cerdà, por iniciativa de él mismo, demostrando con ello el aprecio que tenía hacia todas les filaes de moros y cristianos de L’Olleria”.
Por último, el concejal invita “a todos los ollerienses así como al resto de vecinos de la comarca a disfrutar de este magnífico concierto que se iniciará a las siete de la tarde del domingo y cuya entrada es libre”.
 
 
L’Ajuntament, la Junta Central de Moros i Cristians i La Nova ultimen detalls.
 
L’Olleria es prepara per a viure un dels seus caps de setmana més intensos en el que la Festa de moros i cristians torna a ser la protagonista del calendari de la nostra població. El divendres a la nit, a les 22:30 hores, tindrà lloc l’elecció de les Reines de Festes 2013, en un acte solemne que albergarà el Teatre Goya. En este acte es presentaren també els càrrecs de festes, capitans i ambaixadors moro i cristià, que enguany pertanyen a les filaes Corda Curta i Valencians així com les corts d’honor i festers, tots ells tant infantils com majors.
El dissabte al matí, concurs de paelles entre les diferents filaes. A la vesprada la desfilada del Mig Any que omplirà de nou els carrers del municipi amb les marxes mores i cristianes. Serà un dia replet d’ingredients festers.
Per al diumenge a la vesprada, a les 18:30 hores, tindrem l’entrega de premis de redacció i dels jocs previs al Mig Any. Després, un altre plat fort amb el concert a càrrec de l’Agrupació Escola Musical La Nova de L’Olleria. El regidor de festes, Juan Ricardo Ruano ha avançat que enguany “és especial i viurem un concert inoblidable, ja que ens acompanyaran cinc grans directors; quatre d’ells dirigiran les seues pròpies obres en el concert, tot un privilegi per a L’Olleria”.
Els directors són José María Ferrero Pastor  que dirigirà la seua obra Imposibles composta en 1976, obra per la qual va obtindre el segon premi en el concurs de composició de música festera d’Alcoi eixe any. També estarà, José Ureña Eiras, director de La Nova que estrenarà el diumenge la seua obra Davdrian, una peça que va dedicada a dos percussionistes de la Banda de l’AEM La Nova de L’Olleria, David Guillen i Adrián Martínez. A més, es podrà disfrutar de l’obra que va compondre Daniel Juan Ferrero Silvage en 2005 titulada Raís Kabir; serà dirigida pel mateix. Una peça dedicada a Nicolás Terol Contreras, capità moro de la comparsa Kábilas d’Ontinyent eixe mateix any. Archaeus, de José Rafael Pascual Vilaplana serà la quarta peça que escoltarem, serà dirigida per este gran director que la va compondre en 1998; està dedicada a Carmina Prats González i a tota la filà Arqueros de Muro d’Alcoi l’any de la seua capitania. Ja en la segona part, Rafael Mullor Grau dirigirà la seua obra Alcoi, Escata i Destral de 1995, una obra per encàrrec de la filà Muntanyesos d’Alcoi amb motiu del seu 75 aniversari. Finalment, dirigirà Ramón Garcia i Soler la seua obra composta en 2005, titulada Serrana. Va estar dedicada a Juan Vidal Coll, capità moro de la filà Càbiles d’Albaida. “I el quint gran director que estarà amb nosaltres el diumenge serà el mestre Enrique García Asensio que ens acompanyarà encara que no dirigirà”.
A més d’estes obres, també s’interpretarà la marxa mora Tarde de Abril d’Amando Blanquer Ponsoda i, per a concloure, les obres Espardenyes i Saragüells, Filà Corda Curta i l’Himne de la Festa, peces totes elles, segons comenta Ruano “compostes pel nostre volgut Francesc Cerdà, per iniciativa d’ell mateix, demostrant amb això l’estima que tenia cap a totes les filaes de moros i cristians de L’Olleria”.
Finalment, el regidor invita “a tots els ollerians així com a la resta de veïns de la comarca a disfrutar d’este magnífic concert amb entrada lliure i que s’iniciarà a les set de la vesprada del diumenge”.
 
The City Council, the Central Board of Moors and Christians and the New detail.
The pottery is prepared to live one of his most intense weekends in the Moors and Christians Festival is once again the star of the timing of our population. On Friday night, at 22:30, will be the choice of the Queens of Local 2013, in a ceremony that will house the Teatro Goya. In this event also showed the positions of parties, captains and ambassadors Moor and Christian, belonging to the year filaes Rope Cut and Valencian and courts of honor and festive, all of them both as older children.
On Saturday morning, paella competition between different row. In the afternoon parade Half Year to fill the town’s streets again with the Moors and Christians marches. It will be a day filled with festive ingredients.
By Sunday afternoon, at 18:30, we will have the awards for writing and games leading up to half a year. Then, another highlight of the concert by the Association of College Musical The New Ollería. Councilman parties, Juan Ricardo Ruano has announced that this year «is a live concert special and memorable as we accompany five directors, four of them directed his own plays at the concert, a privilege for Ollería «.
Principals are directed to Pastor Jose Maria Ferrero impossible composed his work in 1976, work for which he was awarded the second prize in the composition competition of Alcoy festive music that year. It will also be Jose Ureña Eiras, director of the New premiere on Sunday that his work Davdrian, a piece that was dedicated to the two drummers of the AEM La Banda Nova Ollería David Guillen and Adrian Martinez. In addition, you can enjoy the work he composed in 2005 Silvage Ferrero Juan Daniel Rais called Kabir, conducted by himself. A piece dedicated to Nicolas Terol Contreras, captain of the troupe corn kábilas Ontinyent that year. Archaeus, Jose Rafael Pascual Vilaplana will hear will be the fourth piece will be directed by this great director that he composed in 1998, is dedicated to Carmina Prats Gonzalez and the entire row Archers of Muro de Alcoy year of his captaincy . Already in the second half, Rafael Grau Mullor conduct their work Alcoy Scale Axe and 1995, a work commissioned by the row Mountain Alcoy occasion of its 75 anniversary. Finally, direct Ramon Garcia Soler composed his work in 2005, entitled Mountain. It was dedicated to John Coll Vidal, captain corn row Kabyle Albaida. «And the fifth largest manager who will be with us on the master Enrique García Asensio who will accompany us but not direct.»
In addition to these works, also interpreted the go delinquent April Afternoon Amanda Blanquer Ponsoda and to complete the works and Saragüells cucumbers, Row Rope Cut and Hymn of Celebration, all parts, according Ruano said «our dear composed by Francisco Cerda, the initiative himself, thereby demonstrating the love he had to row all Ollería Moors and Christians.»
Finally, the councilor invites «all ollerians well as other residents of the region to enjoy this magnificent concert with free admission and start at seven in the evening of Sunday.»

© 2013 Portal de Olleria digitalcef.com