: Inicio » Noticias, Portada » La 29 edición del festival más antiguo de las artes escénicas valencianas abre cuatro días de actividades

La 29 edición del festival más antiguo de las artes escénicas valencianas abre cuatro días de actividades

> noviembre 7, 2013 //


 
Los títeres ya se están por todo la Vall d’Albaida. Desde el  jueves, 7 de noviembre, y hasta el próximo domingo un total de 22 actividades llenarán los escenarios de trece localidades de la comarca » gracias a la unión de esfuerzos de todos los ámbitos de la administración» , tal y como destacó el presidente de la Mancomunidad , Juan Antonio Puchades , durante el acto de inauguración celebrado en el Salón de actos del Ayuntamiento de l’Olleria conducido por el director artístico , Vicent Vila . El presidente de la entidad definió esta iniciativa como «un proyecto que le da peculiaridad en la comarca que se ha ido construyendo a la medida de la Vall d’Albaida sin dejar de tener ese carácter comarcal del que estamos tan orgullosos» y destacó como » después de casi 3 décadas la Muestra Internacional de Títeres ocupa, ya para siempre , un lugar destacadísimo en el teatro valenciano de los últimos años » .
Por su parte, el alcalde de l’Olleria y consejero de Cultura , José Vidal , además de dar a bienvenida al acto , enfatizó también esta consideración de referente de las artes escénicas valencianas como festival más antiguo y resaltar » el esfuerzo necesario logrado para mantener la mejor de las programaciones posibles , aunque las colaboraciones tanto públicas como privadas han ido disminuyendo » . Igualmente , Vidal recordó la satisfacción de «poder programar espectáculos de la calidad del programa presentado y que en muchos de los pueblos donde se representan es la única ocasión que tienen de poder programar» .
La Subdirectora General de Teatro y Danza de Culturart por su parte mostró el apoyo con su presencia en el acto de inauguración , por delegación del Director General , al que asistieron , igualmente , la Directora del Sarg de la Diputación de Valencia y representantes municipales de la comarca .
Las marionetas y , más concretamente , la compañía Teatro de la Cajita y su espectáculo » La magia de la flauta mágica » se encargaron de darle color a un acto de inauguración que , paralelamente estuvo constituido , en su mayoría , por público infantil de la localidad asistentes al Teatro Cervantes . La programación del primer día se completó con tres sesiones escolares a cargo de los madrileños Teatro de la Luna , con una sesión en la escuela de educación infantil de Aielo de Malferit , los gallegos Tanxarina con una representación en el auditorio Paco Salvador de Benigànim y también de los catalanes Pistacho Teatro que representaban a la Casa de Cultura de Fontanares . Finalmente, el Teatro Echegaqray de la capital de comarca ofreció la primera de las sesiones para público adulto a cargo de la compañía holandesa Lichtbende que representaba su última obra Poufff .
La compañía madrileña Teatro de la Luna abrirán la sesión del viernes en el CRA Castell de Carbonera de Otos con una sesión escolar . Los valencianos Ártico Productions y los argentinos Del Redoble Teatro y Títeres cerrarán las sesiones infantiles en los municipios de Montichelvo y del Palomar respectivamente. Por la noche , la compañía The Bag Lady Teather ofrecerá , en el Restaurante Escuela de Calor de Ontinyent el segundo espectáculo para adultos del festival .
La programación del fin de semana se completará con sesiones para s todos los públicos , público infantil y sesiones para adultos en los municipios de Agullent , Benissoda , Bocairent , la Pobla del Duc y también Ontinyent , que el domingo , día 10 cerrará la presente edición en un acto de clausura a las 18:00 h en el Teatro Echegaray .
 
Els titelles ja s’estenen per tota la Vall d’Albaida. Des d’ahir dijous, 7 de novembre, i fins el pròxim diumenge un total de 22 activitats ompliran els escenaris de tretze localitats de la comarca “gràcies a la unió d’esforços de tots els àmbits de l’administració”, tal i com va destacar el president de la Mancomunitat, Juan Antonio Puchades, durant l’acte d’inauguració celebrat al Saló d’actes de l’Ajuntament de l’Olleria conduït pel director artístic, Vicent Vila. El president de l’entitat va definir aquesta iniciativa com “un projecte que li dona peculiaritat a la comarca que s’ha anat construint a la mida de la Vall d’Albaida sense deixar de tindre eixe caràcter comarcal del qual estem tan orgullosos” i va destacar com “després de quasi 3 dècades la Mostra Internacional de Titelles ocupa, ja per sempre, un lloc destacadíssim en el teatre valencià dels últims anys”.
 
 

Per la seua banda, l’alcalde de l’Olleria i conseller de Cultura, José Vidal, a més de donar a benvinguda a l’acte, va emfatitzar també aquesta consideració de referent de les arts escèniques valencianes com a festival més antic i va ressaltar “l’esforç necessari aconseguit per tal de mantenir la millor de les programacions possibles, tot i que les col·laboracions tant públiques com privades han anat minvant”. Igualment, Vidal va recordar la satisfacció de “poder programar espectacles de la qualitat del programa presentat i que en molts dels pobles on es representen és l’única ocasió que tenen de poder-los programar”.

 

La Subdirectora General de Teatre i Dansa  de CulturArts per la seua part va mostrar el suport amb la seua presència a l’acte d’inauguració, per delegació del Director General,  al que assistiren, igualment, la Directora del Sarc de la Diputació de València i representants municipals de la comarca.

 

Les marionetes i, més concretament, la companyia Teatre de la Caixeta i el seu espectacle  “La màgia de la flauta màgica” s’encarregaren de donar-li color a un acte d’inauguració que, paral·lelament va estar constituït, majoritàriament, per públic infantil de la localitat assistents al Teatre Cervantes. La programació del primer dia es va completar amb tres sessions escolars a càrrec dels madrilenys Teatro de la Luna, amb una sessió a l’escola d’educació infantil d’Aielo de Malferit, dels gallecs Tanxarina amb una representació a l’auditori Paco Salvador de Benigànim i també dels catalans Festuc Teatre que representaven a la Casa de Cultura de Fontanars dels Alforins. Finalment, el Teatre Echegaqray de la capital de comarca va oferir la primera de les sessions per a públic adult a càrrec de la companyia holandesa Lichtbende que representava la seua última obra Poufff.

 

La companyia madrilenya Teatro de la Luna obriran la sessió de divendres al CRA Castell de Carbonera d’Otos amb una sessió escolar. Els valencians Àrtic Productions i els argentins Del Redoble Teatro y Títeres tancaran les sessions infantils als municipis de Montitxelvo i del Palomar respectivament. A la nit, la companyia The Bag Lady Teather oferirà, al Restaurant Escuela de Calor d’Ontinyent el segon espectacle per a adults del festival.

La programació del cap de setmana es completarà amb sessions per s tots els públics, públic infantil i sessions per adults en els municipis d’Agullent, Benissoda, Bocairent, la Pobla del Duc i també Ontinyent, que diumenge, dia 10 tancarà la present edició en un acte de cloenda a les 18:00 h al Teatre Echegaray.


The puppets are already all over the Vall d’ Albaida . From Thursday, November 7 , and until next Sunday a total of 22 scenarios filled activities thirteen towns in the region «thanks to the joint efforts of all levels of the administration» , as highlighted by the president of Commonwealth , Juan Antonio Puchades , during the opening ceremony held in the Auditorium of the Town Hall Olleria led by artistic director , Vincent Vila. The president of the organization described this initiative as » a project that gives uniqueness in the region that has been built to measure the Vall d’ Albaida while still having the local character of which we are so proud » and noted as » after almost 3 decades the International Puppet Shows occupies , and forever, a place in the theater destacadísimo Valencia in recent years. »
For his part, the mayor of l’ Olleria and Minister of Culture, José Vidal , besides giving welcome to the event, emphasized this consideration concerning the performing arts festival Valencia as oldest and highlight » the necessary effort made ​​to keep the best of possible settings , although public and private partnerships have been declining . » Similarly , Vidal recalled satisfaction » shows to program quality and program presented in many of the villages which represent the only opportunity they have to be able to program » .
The Deputy Director of Theatre and Dance Culturart meanwhile showed support with their presence at the opening ceremony , on behalf of the Director General , attended likewise Sarg Director of the Provincial Council of Valencia and municipal representatives region.
Puppets and , more specifically , the Box Theatre Company and his show «The Magic of the Magic Flute » were responsible for giving color to an opening ceremony that consisted parallel , mostly for young audiences in the town attending the Teatro Cervantes . The program of the first day was completed with three school sessions run by Madrid Teatro de la Luna , with a session in the nursery school of Aielo of Malferit Tanxarina Galicians with a performance in the auditorium Paco Benigànim Salvador and Theatre of the Catalans Pistachio representing the House of Culture of Fontanares . Finally , the Teatro Echegaqray of the region’s capital gave the first of the sessions for adult audience by Lichtbende Dutch company that represented his last work Poufff .
The Madrid company Teatro de la Luna opened Friday’s session at Castell de Carbonera CRA Otos with a school session . The Arctic Valencia Argentine Del Productions and Roll Puppet Theatre and children’s sessions closed municipalities and Palomar Montichelvo respectively. At night , the company will offer Teather The Bag Lady at Restaurant School Ontinyent Heat adult second show of the festival.
The weekend programming will be completed sessions s all public sessions for children and adults in the municipalities of Agullent , València , Bocairent , La Pobla del Duc and Ontinyent, that Sunday , 10th closed this edition a closing ceremony at 18:00 pm at the Teatro Echegaray .

 

Les marionetes i, més concretament, la companyia Teatre de la Caixeta i el seu espectacle “La màgia de la flauta màgica” s’encarregaren de donar-li color a un acte d’inauguració que, paral·lelament va estar constituït, majoritàriament, per públic infantil de la localitat assistents al Teatre Cervantes. La programació del primer dia es va completar amb tres sessions escolars a càrrec dels madrilenys Teatro de la Luna, amb una sessió a l’escola d’educació infantil d’Aielo de Malferit, dels gallecs Tanxarina amb una representació a l’auditori Paco Salvador de Benigànim i també dels catalans Festuc Teatre que representaven a la Casa de Cultura de Fontanars dels Alforins. Finalment, el Teatre Echegaqray de la capital de comarca va oferir la primera de les sessions per a públic adult a càrrec de la companyia holandesa Lichtbende que representava la seua última obra Poufff.

 

La companyia madrilenya Teatro de la Luna obriran la sessió de divendres al CRA Castell de Carbonera d’Otos amb una sessió escolar. Els valencians Àrtic Productions i els argentins Del Redoble Teatro y Títeres tancaran les sessions infantils als municipis de Montitxelvo i del Palomar respectivament. A la nit, la companyia The Bag Lady Teather oferirà, al Restaurant Escuela de Calor d’Ontinyent el segon espectacle per a adults del festival.

La programació del cap de setmana es completarà amb sessions per s tots els públics, públic infantil i sessions per adults en els municipis d’Agullent, Benissoda, Bocairent, la Pobla del Duc i també Ontinyent, que diumenge, dia 10 tancarà la present edició en un acte de cloenda a les 18:00 h al Teatre Echegaray.

© 2013 Portal de Olleria digitalcef.com